JÄTEHUOLTO

 

Vaisaaren asuntoalueella siirryttiin vuoden 2007 alussa keskitettyyn jätteidenkeräykseen, hankkimalla Molok-syväyskeräysastiat sekä polttokelpoiselle että kaatopaikkajätteelle, lasille, metallille, kartongille ja paperille. Lisäksi kussakin pisteessä on paristonkeräyslaatikko.

 

Vuoden 2016 alusta on astia myös biojätteelle; kaatopaikkajäteastia on nyt biojäteastia! Biojätteen keräys alkoi Molok-syväkeräyssäiliöissä.

Laita biojätteet entiseen ns. kaatopaikkajätemolokkiin. Kaatopaikkajätteet kerätään jatkossa polttokelpoisen jätteen joukkoon. Astiamäärä siis säilyi entisellään.

 

Käytä biojätteen pakkaamiseen siihen tarkoitettua biohajoavaa pussia, joita löytyy ainakin K- ja S-kaupoista. Biojätteen voi pakata myös paperipussiin tai kääriä sanomalehteen. Älä käytä tavallisia muovipusseja!

                                                      

Lisäohjeita löytyy nettisivuilta www.lsjh.fi

 

Huonekalujen, sähkölaitteiden, akkujen, autonrenkaiden, maalien ja rakennusjätteiden tuonti jätepisteisiin on ehdottomasti kielletty.

Asukkaat voivat viedä jätteensä halutessaan kulkureittiänsä lähinnä olevaan jätepisteeseen:

  • Käpsänkadun ja Kunnaankadun kulmassa

  • Kunnaankadulla ns. autobunkkeria vastapäätä

  • Karrinkadun varrella Karrinkatu 3:n kohdalla

  • Karrinkadun varrella Karrinkatu 4-6 kohdalla

Muistathan, että kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä, Vaisaareen tulee jätelava, jonne vaisaarelaiset voivat kuljettaa käytöstä poistetut huonekalut ym. isot esineet, joita ei saa laittaa jäteastioihin. Jätelavan ajankohdasta tiedotetaan talojen ilmoitustauluilla.

Lisätietoja jätehuoltoa koskevista asioista löydät seuraavilta sivuilta: